HTML strukturerer hjemmesider og deres indhold

HTML står for HyperText Markup Language og er et såkaldt opmærkningssprog. 

Det bruges til at strukturere hjemmesider og bestemme deres udseende. Derudover bruges det til at gøre tekst og billeder på hjemmesider i stand til at linke til andre sider. 

Sproget er en meget fundamental del af internettet, da alt indhold såsom billeder, videoer og tekst tilføjes til hjemmesider via denne kode. 

HTML kodning
computer code icon

Hvordan fungerer HTML?

Hvis man sammenligner opbygningen af en hjemmeside med at bygge et hus, så står HTML for selve opbygningen af husets skelet, fundament og struktur. 

Sproget står for at markere og inddele de forskellige dele af hjemmesiden såsom at markere en tekst som overskrift eller brødtekst eller arrangere tekst i punktopstilling eller tabeller.

På den måde kan browseren vise de forskellige indholdsdele i det format, som de er formateret til. Overskrifter fremhæves fx ofte enten med større eller fed skrifttype, og links vises i blå skrift.

Overskrifter på hjemmesider inddeles fx i seks forskellige kategorier fra H1-H6 for at indikere sidens struktur. H1 er en sides største overskrift. 

Fun facts om HTML

En kendt stifter

Sproget blev udgivet første gang i 1990. Det er opfundet af Tim Berners-Lee, som er den samme mand, der året forinden i 1989 opfandt World Wide Web (WWW).

Fem versioner

Sproget er udkommet i fem forskellige udgaver. Den sidste udgave udkom i 2014 og forsøgte bl.a. at mindske behovet for plug-in-baserede teknologier som Adobe Flash. 

Elementer med tags

HTML er sammensat af elementer, der tildeles egenskaber. Et element består af et såkaldt åbningstag (<element>) og et lukningstag (</element>).

Hvis du gerne vil have en snak om HTML, skal du tage fat i dem her

Hvis du gerne vil vide mere om HTML, så er du velkommen til at tage fat i en vores eksperter. Det er ganske uforpligtende.