CSS er kodesproget, der sørger for visuelt flotte hjemmesider

CSS står for Cascading Style Sheets og er et assisterende kodesprog til HTML. 

Hvis man sammenligner hjemmesider med et hus, står CSS for indretningen og det æstetiske udtryk. 

Det benyttes altså til den visuelle del af en hjemmeside og dermed, hvordan indholdet af HTML-filer skal præsenteres i fx en browser.

Med andre ord er det en mekanisme til at designe indholdet af websteder ved hjælp af fx skrifttyper, tekststørrelser, farver, skygger, mellemrum og meget mere. 

CSS kodning
computer code icon

Hvordan fungerer CSS?

Der er grundlæggende tre forskellige måder, hvorpå man kan tilføje CSS-kode til sin hjemmeside: Inline styling, internt style sheet og eksternt style sheet. 

Inline styling: Man indlejrer koden direkte inde i HTML-filen ved hjælp af attributten ‘style’.

Internt style sheet: Man tilføjer sin kode inde i <head>-tagget i sin HTML-kode ved hjælp af attributten ‘style’.

Eksternt style sheet: Man skriver sin kode i en ekstern fil med filformatet .css og kobler denne sammen med HTML-filen via et tag i <head>-tagget i HTML-filen. 

Det er en god idé at holde sig til en af metoderne, da man ellers risikerer, at en af metoderne overskriver de andre.

Fun facts om CSS

En ven af WWW

Sproget blev opfundet af Håkon Wium Lie i 1994 og blev udgivet i 1996. Han arbejdede på daværende tidspunkt sammen med Tim Berners-Lee, som opfandt World Wide Web.

Forskellige udgaver

Sproget er opdateret tre gange, og der er desuden også udkommet adskillige opdateringer igennem årene. Den fjerde udgave består af små delopdateringer. 

Stylinger

Man vælger selv, om man ønsker at anvende sine stylinger på en enkelt hjemmeside eller på hele websitet. Der er forskellige metoder afhængigt af, hvad man ønsker at foretage sig. 

Hvis du gerne vil have en snak om CSS, skal du tage fat i dem her

Du er mere end velkommen til at tage fat i os for at drøfte mulighederne for at anvende CSS til dit projekt. Det koster ikke noget.