Teknologier

Et lille udvalg af de teknologier vi bruger til dagligt.  

PHP

PHP står for PHP: Hypertext Preprocessor, og er verdens mest anvendte serverside programmeringssprog til dynamiske webløsninger, og det kan derfor som standard læses af alle almindelige computere og internetbrowsere. PHP er grundstenen i mange af de mest udbredte content management systemer som eksempelvis Drupal og WordPress, samt mange frameworks som eksempelvis Symfony og Laravel.. Som webudvikler kommer man ikke udenom PHP, og det er heller ikke tilfældet hos Efiware, hvor vi bruger PHP ialle vores projekter, og det er en af vores stærkeste kompetencer. Hvis du har brug for en professionel, pålidelig og ikke mindst skarp PHP-udvikler, så tøv ikke med at kontakte os.

JSON

JSON står for JavaScript Object Notation og er et meget anvendt åbent standardfilformat, som bruges ved asynkron browser-server kommunikation. Selvom JavaScript er en del af navnet, er JSON ikke begrænset til dette sprog. Derimod er JSON et sprog-uafhængigt dataformat, som mange programmeringsprog kan generere. Hos Efiware arbejder vi med JSON og mange andre programmeringsprog og -teknologier. Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe med dine projekter.

WordPress

Angular er et udbredt open source front-end framework baseret på TypeScript, der anvendes til at bygge solide web-applikationer, der fungerer på tværs af forskellige platforme. Der findes to forskellige versioner af Angular - Angular og Angular.JS, hvor sidstnævnte er bygget på JavaScript, i modsætning til dette Angular, bygget på TypeScript. Hos Efiware er vi glade for at bruge Angular, og vi bruger det til mange forskellige projekter. Nedenfor kan du se projekter, hvor vi har brugt Angular. Kontakt os endelig, hvis du overvejer, om Angular er et godt valg til dit projekt.

Bootstrap

Bootstrap er et gratis, open source front-end framework, som er baseret på HTML, CSS, Less, Sass og JaveScript. Det er især anvendeligt til website-design og webapplikationer. Bootstrap indeholder HTML- og CSS-baserede designskabeloner for skrifttyper, kontaktformularer, knapper og navigationselementer som gør det hurtigt at komme i gang med et nyt design. På GitHub er BootStrap et af de allerbedst vurderede projekter med over 129.000 stjerner. Projektet startede som en intern opgave hos Twitter og hed i starten Twitter Blueprint. Kontakt os gerne, hvis du overvejer, om Bootstrap passer til dit projekt.

CSS 3

CSS står for Cascading Style Sheets og er en hjørnestensteknologi i world wide web (bedre kendt som "internettet"). CSS bruges til at definere det grafiske udtryk af indhold på hjemmesider. Til forskel fra HTML, bruges CSS til at lave generelle regler for, hvordan indhold præsenteres på en hjemmeside, ud fra HTML- markups. CSS bruges på alle hjemmesider i dag, så det er uundgåeligt at støde på, når man er indeholder af en hjemmeside, webshop eller lignende webbaseret software. Kontakt os endelig, hvis du har brug for hjælp til CSS-kodning.

HTML5

HTML 5 er den nyeste version af HTML, som er en af hjørnestensteknologierne i world wide web. HTML er et mark-up sprog som bruges til at beskrive indholdet på en hjemmeside. Det er blandt andre brugerens webbrowser, der læser HTML, og herigennem forstår, hvordan indholdet skal forstås og præsenteres på brugerens skærm. Dertil kommer styling ved hjælp af CSS og andet kode. Derudover læses HTML også af søgemaskinernes webrobotter, som "crawler" hjemmesider for at indeksere deres indhold. Ved at bruge HTML korrekt på sin hjemmeside, styrkes derved hjemmesidens SEO. Kontakt gerne Efiware for at høre mere om HTML og få en kyndig udvikler til dit projekt.

JavaScript

Sammen med HTML og CSS er JavaScript en af de tre hjørnestensteknologier, som er fundamentale for world wide web. JavaScript er det, der gør det muligt at lave interaktive hjemmesider. Langt de fleste hjemmesider bruger JavaScript i en eller anden grad, og derfor har alle de gængse webbrowsere også en JavaScript-"motor", der kan omsætte denne kode for brugeren. JavaScript bruges til mange forskellige funktioner på en hjemmesider, og har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Mangler du en seriøs og pålidelig udvikler, så tøv ikke med at kontakte Efiware.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

jQuery

jQuery er et open source JavaScript-bibliotek, der virker på tværs af platforme. Det indeholder en masse frit tilgængelig kode, som skal gøre det nemmere for udviklere at lave god webprogrammering. Kort fortalt simplificerer jQuery en række opgaver i JavaScript og gør dem kompatible på tværs af internetbrowserne FireFox, Chrome, Explorer, Opera og Safari. Hos Efiware bruger vi jQuery, hvor det giver mening - også gerne til dit projekt. Kontakt os for at høre mere om vores løsninger.

React

React er kort fortalt et JavaScript-bibliotek, som har sin anvendelse, når man udvikler brugergrænseflader (UI) i forbindelse med front-end udvikling. React er udelukkende baseret på JavaScript. Det var en af Facebooks udviklere, der lagde grundstenen til React, og sammen med sine kolleger udviklede det endelige system til brug for Facebook selv. Siden er React blevet tilgængeligt for alle. React er ikke et fuldt framework, som kan stå alene, men er alene tilegnet udvikling af avancerede og velfungerende brugergrænseflader (UI). Hos Efiware anvender vi React, hvor det giver mening. Hvis du vil vide, om React er noget for dit projekt, så kontakt os gerne.

Drupal 8 & 9

Drupal er et af verdens mest anvendte content management systemer. Det fås i forskellige versioner, her kigger vi på version, men vi arbejder også med Drupal 7 og ældre versioner. Hos Efiware foretrækker vi at arbejde med Drupal over de andre, gængse content management systemer. Det gør vi, fordi Drupal gør det nemt at bygge solide, hurtige og avancerede websites. Der findes desuden et godt community omkring Drupal, som er en open source software, der tillader alle at bygge komponenter og udvidelser til systemet. Hvis du vil have bygget et fremtidssikret, solidt website eller webshop, anbefaler vi Drupal 8. Kontakt os gerne for at høre nærmere om mulighederne.

WordPress

WordPress er verdens mest udbredte content management system (CMS) - måske fordi det er et gratis, open source CMS, som især har fokus på brugervenlighed. Selvom vi generelt foretrækker at arbejde med Drupal, har WordPress dog også nogle fordele, som man ikke kan komme uden om. En af dem er brugervenligheden. Har man fx brug for en simpel præsentationshjemmeside uden behov for eller ønske om avancerede funktioner og meget trafik, er WordPress et godt valg. Skal du have en hjemmeside, og er du i tvivl om, hvilket CMS du skal vælge? Tag gerne kontakt til os - så tager vi en snak om dine behov.

Magento

Magento, udnævnt førende e-handelsplatform for B2B handel, er en skalerbar Open Source-webshop platform, og den hyppigst anvendte på det globale marked af en årsag. Fordelene ved at etablere sin webshop på Magento består af bl.a. 100% ejerskab, perfekt egnethed til større B2B og B2C virksomheder med dets mere end 2000 udvidelsesmoduler og indgåelse i et verdensomspændende fællesskab, hvor konkurrencedygtighed er en garanti. Magentos globale popularitet skyldes, at det er i højsædet, hvad angår systemets skalerbare arkitektur, som sikrer at løsningerne akkommoderer sig din forretning og udvikler sig i dit tempo. Med hurtige og nemme bestillingsprocesser, implementering af utallige betalings- og valutaformer, integration til EPR og yderligere IT-systemer, gør Magento sig oplagt som e-handels løsning til din webshop.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Ionic

Ionic er et open source mobile app framework som bruges til udvikling af native mobilapplikationer (bedre kendt som apps til tablet og smartphone). Ionic er bygget på det populære framework Angular. Med Ionic får man værktøjer til at udvikle mobile applikationer ved hjælp af webteknologier som HTML, CSS og Sass, der kan distribueres gennem native app stores såsom App Store og Google Play. Ionic kan altså både bruges til udvikling af apps til både iOS og Android, hvilket vi også har erfaring med i Efiware. Hvis du har brug for at få udviklet en stærk mobil app, så tøv ikke med at kontakt os.

Laravel

Laravel er et gratis, open source framework baseret på PHP. Laravel er skabt til udvikling af webapplikationer, der følger MVC-strukturen (model-view-controller). En af Laravels styrker er det modulære pakkesystem, som har en dedikeret dependency manager, samt værktøjer, der gør distribution og vedligeholdelse af applikationer nemmere. Laravel er et af verdens mest populære PHP-baserede frameworks, og vi er også glade for at bruge det hos Efiware. Kontakt os, hvis du vil vide mere om Laravel eller andre teknologier i forhold til dit webprojekt.

Symfony

Symfony er et PHP-baseret framework til udvikling af webapplikationer - dertil kommer at Symfony også indeholder et bibliotek af PHP komponenter. Ligesom mange andre teknologier, vi anvender i Efiware, er Symfony gratis open source software, som har rigtig gode anvendelsesmuligheder. En af styrkerne i Symfony er, at det, med sit bibliotek af PHP-komponenter, gør udvikling hurtigt og sikkert uden for mange gentagende opgaver. Vil du have bygget en stærk webapplikation i Symfony? Så kontakt os.

Linux

Linux er et open source operativsystem - det mest populære til webhosting-servides verden over, og således også det system, vi bruger til vores hostingydelser i Efiware. Der findes overordnet to typer hosting: Linux og Windows-hosting. Medmindre man har kodet sin hjemmeside på ASP, .NET, Microsoft Access, Microsoft SQL Server filer, er Linux hosting at foretrække. Det gælder alle hjemmesider som er baseret på en PHP-løsning, eksempel Drupal- og WordPress-hjemmesider. Disse kan godt køre på Microsoft Hosting, men Linux Hosting er designet til formålet og fungerer bare bedre. Tøv ikke med at tage kontakt til Efiware, hvis du vil have stabil, hurtig og sikker hosting af dit website.

MySQL

MySQL er kort fortalt en flertrådet SQL-databaseserver, der kan håndtere mange samtidige brugere. MySQL er en meget udbredt og populært database, som vi også ofte bruger hos Efiware, idet vi bruger Drupal. En database som MySQL er en forudsætning for at de fleste hjemmesider kan fungere. I databasen gemmer og henter hjemmesidens system indhold, som skal vises på bestemte tidspunkt - fx når en bruger besøgeren siden. Hjemmesiden kommunikerer med MySQL ved at sende instrukser skrevet i SQL (search query language), som er det sprog, MySQL og lignende databaser bruger. Er du i tvivl om, hvilken database din hjemmeside skal bruge? Kontakt os gerne.

Git

Git er en software, der holder styr på versionering af bestemte filer ved at registrere ændringer i disse. Git kan egentlig bruges til at holde styr på filer i alle mulige henseender, men bruges primært i forbindelse med software-udvikling. Systemet har især sin berettigelse ved store udviklingsforløb, hvor flere udviklere arbejder på samme projekt samtidigt. Uden versionskontrol mister man hurtigt overblkket over ændrings- og udgivelseshistorik. Hos Efiware bruger vi Git til versionskontrol, når vi udvikler websoftware og webapplikationer af enhver slags. På den måde sikrer vi, at vi altid har 100 % styr på ændringshistorik og kan lokalisere fejl hurtigt. Kontakt os endelig, hvis du mangler en professionel og struktureret udvikler til dit projekt.