Efiware x Grafana

KPI-dashboards og procesoptimering

Digitalisering via KPI-dashboards

De fleste forbinder nok KPI’er med salgsafdelinger. Men sandheden er, at der i langt de fleste virksomheder findes ting, man kan måle på for at holde øje med, at virksomhedens drift forløber, som den skal.

Det gælder selvfølgelig også hos os i Efiware. Derfor har vi over tid identificeret de nøgletal, som kan sige noget om kvaliteten af vores arbejde. Vi har også fundet en måde at trække disse tal frem i lyset ved at sætte skræddersyede dashboards op.

Kan man lave en case om sig selv? Vi giver det et skud. Hvis du er nysgerrig eller ønsker inspiration til, hvordan man kan skabe overblik over en virksomheds KPI’er, kan du dykke ned i vores egen case om digitalisering lige her. 

efiware-logo_ret
Vi udvikler smarte dashboards med Grafana

Efiware x Grafana - et godt makkerpar

Vi har anvendt platformen Grafana til at lave vores dashboards. 

Det er et meget fleksibelt værktøj til at lave oversigter over data. Når det først er kodet og sat op, bliver det nemt et uundværligt værktøj. Det er det i hvert fald blevet for os.

Vi har selv designet og udvalgt nøjagtigt hvilke data, vi gerne vil have vist til at give os overblik over vores interne processer. Nogle af dashboardsene vises på fladskærme på vores kontor og fungerer på den måde som digitale infotavler.

Fordelene ved dashboardsene er blandt andet overblik, optimering og organisering.

Større overblik og bedre performance

Dashboardsene giver os overblik over vores virksomhed og visuelt indblik i fx vores arbejdstimer, vores økonomi og vores arbejdsprocesser.

Det bliver hurtigt tydeligt, hvis vores performance kan optimeres. På den måde kan vi hurtigt spotte fejl, forbedre os og strømline vores arbejde.

Vi har lavet dashboards til forskellige formål og niveauer, som viser forskellige KPI’er. 

Til udviklerne

Udviklerne kan se et dashboard med overblik over deres egen data – fx alle deres tildelte opgaver og fordelingen af timeantal på opgaverne. Det giver dem et overblik over alle deres igangværende projekter.

Til projektlederne

Projektlederne kan se dashboards med data om hele udviklerteamet som helhed som fx antal løste og igangværende opgaver, antal opgaver klar til code review eller QA samt antal accepterede opgaver i de to sidstnævnte kategorier. På den måde kan vi hele tiden holde øje med, at vi kvalitetssikrer vores arbejde fyldestgørende. 

Til ledelsen

Dashboardsene til ledelsen viser økonomiske og forretningsmæssige aspekter såsom faktureringsgrad og antal fakturerede timer for medarbejderne. Disse indsigter hjælper ledelsen med at tilpasse vores resultater med vores salgspipeline.

Dashboards og digitalisering til jeres virksomhed

Vi kan også implementere Grafana-dashboards for jer som led i jeres digitaliseringsproces. 

Dashboardsene kan sætte lys på, om noget skal ændres i jeres virksomhed. Det digitale overblik over jeres data gør jer i stand til at spotte fejl eller optimeringspotentialer i jeres processer. 

Med den viden kan I begynde at effektivisere og optimere jeres forretning. Og det er netop, hvad digitalisering går ud på.

Grafana x Efiware macbook

Nysgerrig på vores andre cases?

Vi har løst mange opgaver i tidens løb med fokus på fx digitalisering, forretningssystemer og e-handel.